Exchange 2013 DAG over 2 Subnets replication failure

0

I have 2 Exchange 2013 Standard servers on two different subnets. One is on our local network and the 2nd is on our Cloud provided by our ISP. Adding the 2nd server to DAG went well and seeding the database over was ok too, however, the 2nd server won't failover.

When I try to make the new server as primary and mount the DB I got the following error:

An Active Manager operation failed. Error: The database action failed. Error: Operation failed with message: MapiExceptionCallFailed: Unable to mount database. (hr=0x80004005, ec=1105) Diagnostic context: Lid: 65256 Lid: 10722 StoreEc: 0x451 Lid: 1494 ---- Remote Context Beg ---- Lid: 45120 dwParam: 0x361A1FD Lid: 41344 Guid: 8f10e3e2-f5f8-4c0a-b109-643620473fbc Lid: 35200 dwParam: 0x313C Lid: 50464 StoreEc: 0x451 Lid: 46144 dwParam: 0x361A50A Lid: 34880 dwParam: 0x361AD48 Lid: 59009 StoreEc: 0x451 Lid: 53912 StoreEc: 0x451 Lid: 1750 ---- Remote Context End ---- Lid: 1047 StoreEc: 0x451 [Database: Users, Server: helios.xyz.co.uk]

I have done Test-ReplicationHealth command and I get the following error:

[PS] C:\Users\exadmin\Desktop>Test-ReplicationHealth

Server          Check                      Result     Error
------          -----                      ------     -----
HELIOS          ClusterService             Passed
HELIOS          ReplayService              Passed
HELIOS          ActiveManager              Passed
HELIOS          TasksRpcListener           Passed
HELIOS          TcpListener                Passed
HELIOS          ServerLocatorService       Passed
HELIOS          DagMembersUp               Passed
HELIOS          MonitoringService          Passed
HELIOS          ClusterNetwork             Passed
HELIOS          QuorumGroup                Passed
HELIOS          FileShareQuorum            Passed
HELIOS          DatabaseRedundancy         *FAILED*   There were database redundancy check failures for database 'Ma...
HELIOS          DatabaseAvailability       *FAILED*   There were database availability check failures for database '...

General info:

Helios (server 1): 192.168.0.20 Winterfell (Server 2): 192.168.78.190 DAG IP: 192.168.0.200 Windows 2012 r2 on both and Exchange 2013. There is only 1 NIC on each server (Currently the cloud environment cannot give us a 2nd NIC)

Thanks in advance for your kind support.

---UPDATE---

** Database availability health check failed. Database copy: Mailbox Database 2004460567 Redundancy count: 1

Error: There were database availability check failures for database 'Mailbox Database 2004460567' that may be lowering its availability. Availability Count: 1. Expected Availability Count: 2. Detailed error(s):

    winterfell:
    Database copy 'Mailbox Database 2004460567' is suspended on server 'winterfell'. Reason: None specified.. If you need to perform a switchover of this database, use the Move-ActiveMailboxDatabase cmdlet with the -SkipHealthChecks parameter.

================ Full Copy Status ================


Database Copy : Mailbox Database 2004460567\winterfell


WorkerProcessId : 9860 ActivationPreference : 1 CopyStatus : Suspended Viable : False ActivationSuspended : True ErrorEventId : 0 LastStatusTransitionTime : 21/07/2016 16:48:01 StatusRetrievedTime : 22/07/2016 15:33:19 InstanceStartTime : 21/07/2016 16:48:01 LowestLogPresent : 0 LastLogInspected : 591 LastLogReplayed : 591 LastLogCopied : 591 LastLogCopyNotified : 591 LastLogGenerated : 683 LastLogGeneratedTime : 22/07/2016 15:33:19 LastCopyNotifiedLogTime : 21/07/2016 16:38:53 LastInspectedLogTime : 21/07/2016 16:38:53 LastReplayedLogTime : 21/07/2016 16:38:53 LastCopiedLogTime : 21/07/2016 16:38:53 LastLogInfoFromClusterGen : 683 LastLogInfoFromClusterTime : 22/07/2016 15:33:09 LastLogInfoFromCopierTime : 21/07/2016 16:47:46 LastLogInfoIsStale : False ReplayLagEnabled : Disabled ReplayLagPlayDownReason : None ReplayLagPercentage : 0


Database Copy : Mailbox Database 2004460567\helios


WorkerProcessId : 3396 ActivationPreference : 2 CopyStatus : Mounted Viable : False ActivationSuspended : False ErrorEventId : 0 LastStatusTransitionTime : 01/01/0001 00:00:00 StatusRetrievedTime : 22/07/2016 15:33:19 InstanceStartTime : 17/07/2016 15:42:07 LowestLogPresent : 1 LastLogInspected : 0 LastLogReplayed : 0 LastLogCopied : 0 LastLogCopyNotified : 683 LastLogGenerated : 683 LastLogGeneratedTime : 01/01/0001 00:00:00 LastCopyNotifiedLogTime : 22/07/2016 15:29:02 LastInspectedLogTime : 01/01/0001 00:00:00 LastReplayedLogTime : 01/01/0001 00:00:00 LastCopiedLogTime : 01/01/0001 00:00:00 LastLogInfoFromClusterGen : 683 LastLogInfoFromClusterTime : 22/07/2016 15:33:09 LastLogInfoFromCopierTime : 22/07/2016 15:33:19 LastLogInfoIsStale : False ReplayLagEnabled : Disabled ReplayLagPlayDownReason : None ReplayLagPercentage : 0

windows-server-2012-r2
exchange-2013
dag
asked on Server Fault Jul 22, 2016 by aniga • edited Jul 22, 2016 by aniga

1 Answer

0

A second NIC is not going to help unless you have a second connection to the off site server.

Do you have a domain controller in that data centre?

Where is your FSW?

answered on Server Fault Jul 22, 2016 by Sembee

User contributions licensed under CC BY-SA 3.0